Vadstena Konstförening visar samtida konst

Att vara medlem


Om oss

Det var 1987 som några konstintresserade vadstenabor tog initiativet till det som idag är Föreningen Vadstena Konstgalleri. Förutom att vara en konstförening ordnar vi varje säsong ett antal utställningar i det medeltida Helgeandshuset. Vårt främsta syfte är, förutom hjälpa konstnärerna att sälja sin konst, att visa samtida konst med olika uttryck och varierande material. För att kunna få täckning för hyran tar vi en provision på 30 procent.

Vi är lika mycket en konsthall som ett galleri och vi bjuder naturligtvis in besökare helt fritt utan någon entréavgift. 

Föreningen Vadstena Konstgalleri är anslutna till Sveriges Konstföreningar.

Föreningen drivs helt ideellt  med hjälp av medlemsavgifter, kommunalt förenings- och lokalbidrag, stöd från Vadstena Sparbank och provision på sålda konstverk.

Medlemsantalet är cirka 140 personer och ju fler vi blir desto större möjlighet får vi att visa samtida konst i Vadstena.


Medlemsförmåner

 • Som medlem är du med i det stora konstlotteriet varje år. Styrelsen köper en ett eller två verk från varje utställning.
 • Du blir inbjuden till vernissage och får träffa konstnärerna.
 • Du får tio procent på konstköp.
 • Du får våra fina vernissagekort hem i brevlådan.
 • Du får ställa ut egna verk på medlemsutställningen som vi arrangerar varje år.
 • Du får hyra galleriet med rabatt under de perioder som vi inte har några utställningar.
 • Du får gärna ta med en liten grupp vänner och visa galleriet på egen hand på tider då vi inte har öppet.
 • Du kan anmäla dig som gallerivärd och får ytterligare vinstchanser.


Gallerivärd

För att vi ska kunna ha galleriet öppet för besök behöver vi ha värdar. Det är en trevlig stund då du får tillfälla att träffa andra konstintresserade. Vi har öppet två tillfällen i veckan. Som tack för hjälpen får du för varje pass en lott till vårt värdlotteri. Varje år lottar vi ut ett par inköpta konstverk till våra värdar.

 • Lördagar (dubbelpass på 5 timmar)  ger två lotter
 • Söndagar (dubbelpass på 3 timmar) ger två lotter
 • Om ni delar på ett dubbelpass får ni en lott var


Bli medlem

Genom att sätta in årsavgiften 250 kr på vårt bankgiro 265-1768 eller swisha till 123 290 59 58 blir du vår medlem. Skriv in ditt namn och kontaktuppgifter och gärna en e-postadress. Naturligtvis kan du kontakta någon i styrelsen så hjälper vi till.


Hyr galleriet

Styrelsen ordnar sju eller åtta utställningar per år. Övrig tid går det bra att hyra galleriet för att ordna egna utställningar. Medlemmar får rabatterat pris.


Behandling av personuppgifter

Föreningen Vadstena Konstgalleri samlar in uppgifter om medlemmarnas namn, adress, telefonnummer, e-postadress och datum för erlagd avgift. Kontaktuppgifterna samlas in för att informera om galleriets egna utställningar och arrangemang samt kunna kalla till årsmötet. Om en medlem är med i styrelsen kan personuppgifter lämnas vidare till Sveriges Konstföreningar. Vi delar inte med oss personuppgifterna till någon annan och de tas bort om du inte längre är medlem i föreningen.