Vadstena Konstförening visar samtida konst

Om Vadstena Konstförening

Det var 1987 som några konstintresserade vadstenabor tog initiativet till det som idag är Föreningen Vadstena Konstgalleri. Förutom att vara en konstförening driver vi ett eget konstgalleri. Vi är anslutna till Sveriges Konstföreningar.

Föreningen drivs helt ideellt  med hjälp av medlemsavgifter, kommunalt föreningsbidrag, bidrag från Folkuniversitetet och provision på sålda konstverk.

Medlemsantalet är cirka 150 personer och ju fler vi blir desto större möjlighet får vi att visa samtida konst i Vadstena.


Medlemsförmåner

  • Som medlem är du med i det stora konstlotteriet varje år.
  • Du blir inbjuden till vernissage och får träffa konstnärerna.
  • Du får tio procent på konstköp.
  • Du får våra fina vernissagekort hem i brevlådan.
  • Du får ställa ut egna verk på medlemsutställningen som vi arrangerar varje år.
  • Du får hyra galleriet med rabatt under de perioder som vi inte har några utställningar.
  • Du kan anmäla dig som gallerivärd och får ytterligare vinstchanser.


Bli medlem

Genom att sätta in årsavgiften 250 kr på vårt bankgiro 265-1768 eller swisha till 123 290 59 58 blir du vår medlem. Skriv in ditt namn och kontaktuppgifter och gärna en e-postadress. Naturligtvis kan du kontakta någon i styrelsen så hjälper vi till.


Behandling av personuppgifter

Föreningen Vadstena Konstgalleri samlar in uppgifter om medlemmarnas namn, adress, telefonnummer, e-postadress och datum för erlagd avgift. Uppgifterna samlas in för att informera om galleriets egna utställningar och arrangemang samt kunna kalla till årsmötet. Om en medlem är med i styrelsen kan ytterligare uppgifter lämnas till Sveriges Konstföreningar. Vi delar inte med oss personuppgifterna till någon annan och de tas bort om du inte längre är medlem i föreningen.